9 Eylül 2015 Çarşamba

Minyatürcü / Jessie Burton


Minyatürcü

Kitabın Yazarı: Jessie Burton
Kitabın Kapağı: 

Kitabın Yayınevi: Epsilon Yayınları
Kitabın Orijinal Adı: The Miniaturist
Kitabın Sayfa Sayısı: 480 sayfa
Kitabın Fiyatı: 25 tl
Kitabın Basım Yılı: Mart 2015
Kitabın Arka Kapağı: "Her kadın kendi kaderinin mimarıdır."
     1686 senesinin soğuk bir sonbahar gününde, on sekiz yaşındaki Nella Oortman, saygın tüccar Johannes Brandt'ın karısı olarak yeni bir hayata başlamak üzere Amsterdam'a gelir. Ancak yeni evi tüm ihtişamına rağmen pek kucaklayıcı değildir.Kibar ama mesafeli bir adam olan Johannes daima çalışma odasında ya da ambarındaki bürosunda zaman geçirmekte, Nella'yı sivri dilli bir kadın olan kız kardeşi Marin'le baş başa bırakmaktadır.
     Ancak Johannes'in kendisine düğün hediyesi olarak evlerinin dolap boyutlarında bir maketini vermesiyle Nella'nın dünyası değişir. Hediyesini dayayıp döşemek isteyen Nella, bir minyatürcünün yardımına başvurur. Gizemli bir sanatçı olan bu kişinin minik eserleri, gerçek yaşamdaki karşılıklarını ürkütücü ve beklenmedik şekillerde yansıtmaktadır...
     Ancak Nella evlerinin sıradışı gizemlerini keşfederken, tüm ev halkını bekleyen tehlikeleri anlamaya ve onlardan korkmaya da başlar. Bu baskıcı ve dindar toplumda, farklı olmak toplumun ahlaki dokusu için bir tehdittir ve Johannes gibi zengin bir adam bile güvende değildir. Onları bekleyen kaderi sadece bir kişi görüyor gibidir. Minyatürcü onların kurtuluşunun anahtarı mıdır...yoksa yıkımlarının mimarı mı?

14 Ağustos 2015 Cuma

Yokyer / Neil Gaiman


Yokyer

Kitabın Yazarı: Neil Gaiman
Kitabın Kapağı: 

Kitabın Yayınevi: İthaki Yayınları
Kitabın Orijinal Adı: Neverwhere
Kitabın Sayfa Sayısı: 376 sayfa
Kitabın Fiyatı: 14,44 tl
Kitabın Basım Yılı: 2014
Kitabın Arka Kapağı: Genç ve iyi kalpli Richard Mayhew'un sıradan hayatı, bir kaldırımda karşısına çıkan yaralı genç kızın hayatını kurtarmasıyla sonsuza dek değişir. Bu iyilik Richard'ı var olduğunu hayal bile etmediği bir dünyayla -şehrin altında terk edilmiş metro istasyonları ve kanalizasyonlarla gelişmiş karanlık bir yaşamla- tanıştırır. O artık, yarıklardan düşen insanların yaşadığı Aşağıtaraf'ın bir parçasıdır...Ve eğer bildiği dünyaya dönmek istiyorsa, gölgelerin ve karanlığın, canavarların ve azizlerin, katillerin ve meleklerin şehrinde yaşamayı öğrenmek zorundadır...

10 Temmuz 2015 Cuma

The 100 / Kass Morgan


The 100

Kitabın Yazarı: Kass Morgan
Kitabın Kapağı: 

Kitabın Yayınevi: GO! Kitap 
Kitabın Sayfa Sayısı: 297 Sayfa
Kitabın Fiyatı: 11,05 tl (indirimli fiyatı)
Kitabın Basım Yılı: İstanbul, 2014
Kitabın Arka Kapağı: 
                                   İNSANLIĞIN GELECEĞİ  ONLARIN ELİNDE

     Yaşanan nükleer felaket Dünya'nın sonunu getirmiş, bu büyük felaketten sağ kurtulan insanlar 300 yıl boyunca Dünya'nın yörüngesindeki bir uzay gemisinde varlıklarını sürdürmüştür.
     Tükenmeye yüz tutan kaynaklarla koloniyi ayakta tutmaya çalışan yöneticiler, nüfusu kontrol altında tutmak için en sert tedbirleri almakta, hafif suçlar için bile idam cezası uygulanmaktadır. Öyle ki çocuk suçlular on sekiz yaşına geldiklerinde idam edilmektedir. Ama ölümlerini bekleyen bu gençlerin artık çok önemli bir görevleri vardır. Gözden çıkarılmış genç suçlulardan oluşan 100 kişilik bir ekip, geçen zaman içinde yerleşime hazır hale gelip gelmediğini test etmek için Dünya'ya gönderilecektir.
     Koloninin geleceği, onların elindedir. Bu onlar için ya ikinci bir şans ya da bir intihar görevi olacaktır. 100 ekibi farklılıklarını, geçmiş hesaplaşmalarını bir kenara bırakıp birleşmeli ve bilinmezlerle dolu Dünya'da hayatta kalmaya çalışmalıdır
     Ama ihanetler, sırlar, henüz bitmemiş ve yeni başlayan aşklar bir bir gün yüzüne çıktıkça bir arada kalmaları gittikçe zorlaşacaktır.

29 Mayıs 2015 Cuma

Yapay Oyun / Film Yorumu


Yapay Oyun

Filmin Orijinal Adı: The Imitation Game
Filmin Afişi:

Filmin Yönetmeni: Morten Tyldum
Filmin Senaristi: Graham Moore
Filmin Yapımcısı: Nora Grossman
                               Ido Ostrowosky
                               Teddy Schwarzman
Filmin Dağıtıcısı: Black Bear Pictures, Bristol Automotive
Filmin Müzikleri: Alexandre Desplat
Filmin Imdb Puanı: 8,2 / 10
Filmin Süresi: 114 dakika
Filmin Türü: Biyografi, Dram

4 Mart 2015 Çarşamba

Benimle Kal / Lisa Kleypas


Hathaway Serisi Birinci Kitap

Benimle Kal

Kitabın Yazarı: Lisa Kleypas
Kitabın Kapağı:

Kitabın Yayınevi: Epsilon Yayınevi
Kitabın Sayfa Sayısı: 343 sayfa
Kitabın Fiyatı: 20 TL
Kitabın Yayın Yılı: Aralık, 2011
Kitabın Arka Kapağı: Kapı savrularak açıldı. Amelia gölgelerin değiştiğini, odanın içinde birinin varlığını hissetti. Korkuyla döndüğünde Cam Rohan'ın kapıda durduğunu gördü. Kalbi müthiş bir güçle atmaya başladı. Rohan bir rüyadan fırlamış gizemli bir hayalet gibiydi.
     Yavaşça kıza yaklaştı. O yaklaştıkça Amelia etrafındaki her şeyin yerinden söküldüğünü, uzaklaştığını, onu her tehlikeye açık ve savunmasız bıraktığını hissediyordu.
     Uzun bir sessizlikten sonra Cam nihayet konuştu. "Romanlar seni çağıran yoldan gitmeni, hiç arkana bakmamanı söyler. Çünkü seni ne gibi maceralrın beklediğini bilemezsin."
     Hiç beklenmeyen bir miras ailesini sosyetede bir üst seviyeye taşıdığında, Amelia Hathaway, genç kız kardeşlerine ve dik başlı erkek kardeşine göz kulak olmanın, bu mirasın getirdiği karmaşayla ilgilenmekten çok daha kolay olduğunun farkına varır. Bütün bunların yanı sıra onu uğraştıran başka bir sorun daha vardır: uzun boylu, esmer ve tehlikeli bir şekilde yakışıklı olan Cam Rohan'a karşı hissettiği çekim.
     Çoğu erkeğin ancak hayal etmekle sınırlı kalabileceği kadar varlıklı olan Cam, toplumun kısıtlamalarından sıkılmıştır ve uygarlaşmamış Çingene köklerine dönmeyi arzu etmektedir. Güzel Amelia ona yardım teklif ettiğinde, Cam öncelikle sadece arkadaş olmak niyetindedir fakat bu niyetlerin ikisini de kör eden tutku tarafından yıkılması uzun sürmez. Fakat gelenekleri katiyetle reddeden bir adam tüm zamanların en gelenekselleşmiş düzenine, evliliğe de hayır diyebilecek midir?
     New York Times gazetesinin en çok satan kitaplar listesinin gözde yazarlarından Lisa Kleypas, geleneklere kafa tutan iki aşığın büyüleyici ve baştan çıkarıcı hikayesiyle ayaklarınızı yerden kesecek.

22 Şubat 2015 Pazar

Aşkın Müziği / Kylie Scott


Aşkın Müziği


Kitabın Yazarı:
Kitabın Kapağı: 

Kitabın Yayınevi: Yabancı Yayınları
Kitabın Sayfa Sayısı: 320 sayfa
Kitabın Fiyatı: 15 TL
Kitabın Yayın Yılı: 2014
Kitabın Arka Kapağı: Vegas'ta geçireceği gecenin sabahını hiçte böyle planlamamıştı... Evelyn Thomas'ın yirmi birinci doğum gününü Las Vegas'ta kutlamak gibi büyük planları vardı. Ama kesinlikle akşamdan kalma bir halde banyo zemininde uyanmak, otel odasında son derece yakışıklı ve dövmeli yarı çıplak bir adamın varlığı ve parmağında King Kong'u korkutabilecek boyutta bir yüzük bu planlar arsında değildi. Bir de tüm bunların nasıl olduğunu bir hatırlayabilseydi. 

12 Şubat 2015 Perşembe

Bir Ikea Dolabında Mahsur Kalan Hint Fakiri'nin Olağanüstü Yolculuğu / Romain Puértolas


Bir Ikea Dolabında Mahsur Kalan Hint Fakiri'nin Olağanüstü Yolculuğu


Kitabın Yazarı: Romain Puértolas
Kitabın Kapağı: 
Kitabın Yayınevi: Can Yayınları
Kitabın Sayfa Sayısı: 237
Kitabın Fiyatı: 18 TL
Kitabın Basım Yılı: Ağustos 2014
Kitabın Arka Kapağı: Bir dolandırıcı olan Racastan'lı Hint Fakiri Ajatashatru Lavash Patel, çivili bir yatak satın almak için, cebinde sahte bir yüz euroyla Paris'teki Ikea mağazasına gelir. Basit bir gidiş- dönüş yolculuğundan ibaret olacağını düşündüğü seyahati, Avrupa'nın dört bir yanına, hatta Kaddafi sonrası Libya'ya uzanan bir maceraya dönüşür. Çeşitli ulaşım araçlarıyla kat etmek zorunda kaldığı uzun yollar ve yollarda karşılaştığı "güzel ülkelere" ulaşmaya çalışan göçmenler, bu üçkağıtçı ama bir yanıyla da saf Fakir'i kökten değiştirecek, hatta hayatına bambaşka bir yön verecektir.
     Otuz altı ülkede yayımlanan, otuz üç dile çevrilen ve genç yazara çeşitli edebiyat ödülleri kazandıran Bir Ikea Dolabında Mahsur Kalan Hint Fakiri'nin Olağanüstü Yolculuğu, içerdiği Monty Python tarzı mizah kadar, göçmenlik konusuna hassas ve vicdani yaklaşımıyla da çok beğeni topladı. Çok ses getiren ve yılın en çok okunan kitaplarından biri olan roman, 2014 yılının önemli yayıncılık olaylarından biri oldu. 

11 Şubat 2015 Çarşamba

Big Hero 6 / Film Yorumu


6 Süper Kahraman

Orijinal Adı: Big Hero 6
Filmin Afişi: 

Filmin Yönetmeni: Don Hall
                                 Chris Williams
Filmin Senaristi: Jordan Roberts
                              Dan Gerson
                              Robert L. Baird
Filmin Yapımcısı: Roy Conli
Filmin Dağıtıcısı: Walt Disney Studios
Filmin Müzikleri: Henry Jackman
Filmin Imdb Puanı: 8 / 10
Filmin Süresi: 102 dakika
Filmin Türü: Komedi, Macera

2 Şubat 2015 Pazartesi

Yıldızlararası / Film Yorumu



Yıldızlararası

Orijinal Adı: Interstellar 
Filmin Afişi:


Filmin Yönetmeni: Christopher Nolan
Filmin Senaristleri: Jonathan Nolan
                              Christopher Nolan
Filmin Yapımcıları: Emma Thomas
                                   Christopher Nolan
                                   Lynda Obst
Filmin Dağıtıcısı: Paramount Pictures ve Warner Bros. Pictures
Filmin Müziğinin Bestecisi: Hans Zimmer
Filmin İmdb Puanı: 8.8 / 10
Filmin Süresi: 169 Dakika
Filmin Türü: Bilim Kurgu, Dram

24 Ocak 2015 Cumartesi

Hissiz / Lemariz Müjde Albayrak



Hissiz


Kitabın Yazarı: Lemariz Müjde Albayrak
Kitabın Kapağı:

Kitabın Arka Kapağı: Aşkın en derinden, inkar edildiği yerden ortaya çıkışı! Kendilerini ve birbirlerine duyduğu aşkı çığlık çığlığa ve sessizce inkar etseler de, aşkları ortalığı yakıp kavuruyor!
      Alexander, hissiz, acımasız, yakışıklı, güçlü ve zengin... Daha küçücük bir çocukken öğrendi bu özelliklere sahip olabilmeyi. O hislerini acımasızca rafa kaldırmış, kendi sonuna doğru ilerliyordu. Ama bilmediği, her sonun bir başlangıca gebe olduğuydu. Heaven karşısınına çıktığında bütün inançları ters yüz olurken, kendi sonu birdenbire başlangıcı olduğunda ne yapacağını elbette bilemezdi. 
     Heaven; masum, saf ve kırılgan bir papatya... Cennetten gelen bu sessiz melek, tüm korkularını kendine bir zırh yaparak kökleri ile tutunduğu topraklarında, Alexander'ın fırtınasına karşı direnirken, bir aşk ateşi yakmak için geldiğinde asla tek bir yananının olmayacağını bilemezdi. Var olmadığını zannettiği kalbi boğulurcasına çırpınırken soluksuz kalarak tekrarladı: "Hissetmiyorum, hissetmiyorum, hissetmiyorum..."

21 Ocak 2015 Çarşamba

Masum Yalan / Laura London


Masum Yalan

Kitabın Yazarı: Laura London
Kitabın Kapağı:

Kitabın Arka Kapağı: Leydi Grace Warren, babası onu ahlaksız bir adam olan Lord Fentington'a sattığında, kendisini sefil bir hayattan kurtarmak için esaslı bir hamle yapması gerektiğini biliyordu. Viktorya dönemi İngiltere'sinde bir kadını önemli kılan tek bir özelliği vardı: iffeti. İffeti olmadığı takdirde, onu ne Fentington ne de bir başkası isteyecekti. Fakat en azından özgür olacaktı. Artık sıra o önemli geceyi yaşayabileceği bir adam bulmaktaydı; ona sorular sormayacak, başka isteklerde bulunmayacak bir adam... Çünkü her şeyini riske atmaya hazırlanan bir kadın için, bu görevi vereceği adam herhangi bir adam olamazdı.
     Raeborn Dükü Vincent Germaine iki karısını da doğumda kaybettikten sonra bir daha asla evlenmeyeceğine dair yemin etmiştir. Bir varise sahip olabilmesi için kaybedilen hayatlar nedeniyle suçluluk duygusu ve acı içinde yaşarken, ihtiyaçlarını artık yalnızca Londra'nın en tedbirli cariyeleriyle karşılamaktadır. Fakat büyüleyici bir yabancıyla geçirdiği tutkulu bir gecenin başka bir hayatı daha riske atmış olabileceğini öğrendiğinde Vincent, hiç bir şeyden şüphelenmeyen o kadını bulmak için yola koyulur ve karşısında eşssiz bir cesareti ve güzelliği olan güçlü bir kadın bulur. Peki, tüm bu zorluklara rağmen, çaresizlikleri tarafından bir araya getirilen bu iki yabancı gerçek aşkı bulabilecek mi?

17 Ocak 2015 Cumartesi

Judith McNaught


Tarihi-Romantik Kitapların Vazgeçilmez İsmi... 

Judith McNaught

Doğum Tarihi: 14 Mayıs 1944
Yazar Hakkında: Yazar 1944 yılında Amerika'da doğdu. Daha önceden radyoda program yapımcılığı yapan ünlü yazar, 1978 yılında yamaya başladığı aşk romanlarıyla büyük bir hayran kitlesi elde etti. "People" dergisinin 'Yüreğin Kraliçesi' adını verdiği yazarın ilk kitabı 'İçinde Aşk Saklı' (Whitney, My Love- Whitney, Aşkım) olmasına rağmen, bu kitap 1986 yılında, yazar kendini ispatlayana kadar yayınlanmamıştır. 'İçinde Aşk Saklı' yoğun duygusallık ve tutku içerdiği için, o dönem yazılan tarihi aşk romanlarından farklı bir yere sahiptir. Öykü kurmada, yarattığı eski dönem ortamları ve karakterleriyle eleştirmenler tarafından tam not almıştır. Yazdığı benzersiz romanlarla bir çok yazara örnek olmuş ve aynı tarzda romanlar yazmaya başlamalarına neden olmuştur.

Terk Edildim / Matt Dunn


Terk Edildim (Eski Erkek Arkadaşın Günlüğü)

Kitabın Yazarı: Matt Dunn
Kitabın Kapağı: 



Kitabın Arka Kapağı: Sorun bende değil sende!
    
     Bomboş bir ev...
     Gardıroptaki boş askılar...
     Kısa bir veda mektubu...

     On yıllık kız arkadaşı Jane arkasında sadece bir mektup bırakıp Edward'ı terk etti. Pılısını pırtısını toplayıp olabilecek en uzak yere, Tibet'e gitti. Ona yazdığı mektupta "Sen kendini bıraktın, ben de seni bırakıyorum" diyordu. Edward'ın önünde zorlu bir süreç var şimdi.

Tut Elimi / Rebecca Donovan


Nefes Serisi Birinci Kitap

Tut Elimi

Kitabın Yazarı: Rebecca Donavan
Kitabın Kapağı:



Kitabın Arka Kapağı: Onu kurtarabilecek olan tek şey aşktı...Geldi ve o en umutsuz anda kalbini kıskıvrak yakaladı. Weslyn'in Connecticut eyaletinde hayat olağan deviniminde akıp gitmektedir. Fakat Emma Thomas'ın tek istediği çevresi tarafından görünmez olmaktır. Onun tüm çabalarının sebebi, gördüğü zulmün eseri, vücudunda biriken yara izlerini gizleyerek hayatını her şey yolundaymış gibi göstermektir. Fakat Emma, bir gün Evan adında bir adamın çıkagelip tek günde hayatını değiştireceğini nereden bilebilirdi? Aşk ona, sırlarını açığa çıkarmak pahasına da olsa kabuklarından sıyrılma şansı tanıdı. Bir genç kızın hayatını değiştiren aşk hikayesi, sessiz çığlıkları ve umuda pamuk ipliği ile tutunuşu: Tut Elimi...

14 Ocak 2015 Çarşamba

Aşk Yakar / Rebecca Donavan



Nefes Serisi Üçüncü Kitap

Aşk Yakar


Kitabın Yazarı: Rebecca Donavan
Kitabın Kapağı:


Kitabın Arka Kapağı: 'Seni sevmek ateşlere atlamaktı bile bile. Seninle ya da sensiz...'

     Ne anılar bırakabilir peşini ne de kalbinin derinlerine gömdüğün o adam... Çünkü aşk yakar, kül eder; onu taşıdığın müddetçe küllerinden yeniden doğar. Dünyada oldukça büyük yankı uyandıran Nefes serisinin bu son kitabını elinizden bırakamayacak ve son sayfasına kadar soluksuz okuyacaksınız.

10 Ocak 2015 Cumartesi

Benimle Kal / Rebecca Donovan


Nefes Serisi İkinci Kitap

Benimle Kal

Kitabın Yazarı: Rebecca Donavan
Kitabın Kapağı: 



Kitabın Arka Kapağı: "Kucağında yatıp yanımızdan akan derenin sesini dinlemeye devam ettim. Güneşin sıcaklığı yüzümü okşuyor, Evan'ın nazik dokunuşlarıysa tenimi hafif bir ürpertiyle inletiyordu. O anı dondurup ihtiyacım olduğunda kullanmak üzere cebimde saklamak istiyordum."
     Gerçek aşkın kendisine verdikleri ve yeni hayatıyla beraber Emma, geçmişte yaşanan tün bu kötü hatıralardan sıyrılıp kendine temiz bir sayfa açabilecek midir?