17 Ocak 2015 Cumartesi

Judith McNaught


Tarihi-Romantik Kitapların Vazgeçilmez İsmi... 

Judith McNaught

Doğum Tarihi: 14 Mayıs 1944
Yazar Hakkında: Yazar 1944 yılında Amerika'da doğdu. Daha önceden radyoda program yapımcılığı yapan ünlü yazar, 1978 yılında yamaya başladığı aşk romanlarıyla büyük bir hayran kitlesi elde etti. "People" dergisinin 'Yüreğin Kraliçesi' adını verdiği yazarın ilk kitabı 'İçinde Aşk Saklı' (Whitney, My Love- Whitney, Aşkım) olmasına rağmen, bu kitap 1986 yılında, yazar kendini ispatlayana kadar yayınlanmamıştır. 'İçinde Aşk Saklı' yoğun duygusallık ve tutku içerdiği için, o dönem yazılan tarihi aşk romanlarından farklı bir yere sahiptir. Öykü kurmada, yarattığı eski dönem ortamları ve karakterleriyle eleştirmenler tarafından tam not almıştır. Yazdığı benzersiz romanlarla bir çok yazara örnek olmuş ve aynı tarzda romanlar yazmaya başlamalarına neden olmuştur.

Yazarın Kitapları: 
Tarihi Aşk Romanları
Wesmoreland Serisi

İçinde Aşk Saklı

(1985)

Düşler Krallığı

(1989)


Sen Gelmeden Önce

(1994)

                                                 

"Miracles"  in A Holiday of Love

(Tatilde Bir Demet Aşk)*

(1995)


Simple Gifts

(Basit Hediyeler)*

(1997)

                                                    
                                                
                   *Yukarı ingilizce olan kitapların isimlerini çevirmeye çalıştım. Ve eğer bir hatam varsa lütfen bildirin. Bu iki kitap ülkemizde henüz yayınlanmamıştır. 'Miracles in A Holiday Of Love' serinin diğer kitaplarından da tanıdığımız Nicholas DuVille'le ilgili. Baktığım birkaç yerde okuyucuların, kitabın böylesine bir karakter için kısa olduğu görüşünde olduklarını gördüm. 'Simple Gifts' ise dört tane kısa hikaye içeren bir kitap ama içeriği ile ilgili bir bilgim yok. Her iki kitapta gördüğünüz üzere farklı yazarlarla çalışılarak yazılmış kitaplar. Her iki kitap içinde 'goodreads' de söylenen yorumlar, kitapların istenilenden kısa olduğu. Bildiklerim bu kadar...:-)     





Sequel Serisi: Altta vereceğim kitaplarda eski dönem kitaplarıdır. Ama burada geçen karakterler her ne kadar Wesmoreland'larla alakalı olsalar da onları bu kitaplar da 'Nasrettin Hoca' misali görüceğiz. Tabi ki bu 'Sequel Serisi'nde ki karakterler içinde geçerli. Yukarıda ki kitaplara aileden dolayı 'Wesmoreland' serisi dendiğini biliyorum ama, açıkçası neden bu kitaplara 'Sequel Serisi' (Sonuç Serisi) denmiş hiç bir fikrim yok.

Sonsuza Kadar


(1987)

Seni Beklerken


(1988)

                                                   
                                                     



                             

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder