29 Mayıs 2015 Cuma

Yapay Oyun / Film Yorumu


Yapay Oyun

Filmin Orijinal Adı: The Imitation Game
Filmin Afişi:

Filmin Yönetmeni: Morten Tyldum
Filmin Senaristi: Graham Moore
Filmin Yapımcısı: Nora Grossman
                               Ido Ostrowosky
                               Teddy Schwarzman
Filmin Dağıtıcısı: Black Bear Pictures, Bristol Automotive
Filmin Müzikleri: Alexandre Desplat
Filmin Imdb Puanı: 8,2 / 10
Filmin Süresi: 114 dakika
Filmin Türü: Biyografi, Dram
Filmin Konusu: Diğer adıyla "Enigma" olarak da bilinen, Andrew Hodges tarafından yazılan "Alan Turing: The Enigma"dan uyarlanan bir film olan 'Yapay Oyun' izleyenleri kendine hayran bırakacak, mükemmel bir biyografi. 

     Baş rollerini 'Sherlock Holmes' TV serisinden Benedict Cumberbatch ve 'Karayip Korsanları' seri filmlerinden tanıdğımız Keira Knightley paylaşıyor. 


     Filmde Alan Turing'i canlandıran Benedict Cumberbatch, İkinci Dünya Savaşı'nda, Nazilerin iletişim amaçlı kullandıkları 'Enigma' kodunu çözmeye çalışan, dahi bir matematikçidir. Savaşı kazanmak açısından bu kodların çözülmesi için seçilen matematikçilerden biri olan Alan, grubun en zekisi, en hırslısı ve en anlaşılması zor olanıdır. Takım arkadaşlarını küçük görmekte ve onlardan gelecek yardımları pek de hoş karşılamamaktadır. Bu nedenle bir iki tanesi eksilince, yeni matematikçiler bulmak amacıyla kendince bir seçim yapan Alan Turing, Joan Clarke ile tanışır. Joan Clarke (Keira Knightley), üstün zekasıyla Alan'ın hayranlığını ve dostluğunu kazanacaktır. 


     İkili bir yandan, daha fazla kayıp vermeden şifreyi çözmeye çalışırken bir yandan da Alan Turing'in iş arkadaşlarıyla arasını düzeltmeye çalışacaktır.
     Bilgisayar biliminin kurucusu olarak kabul edilen Alan Turing hakkında izlenilmesi gereken oldukça güzel bir film. Bir çok alanda önemli adımlar atan Alan Turing, filmde bizlere vazgeçmemenin, inandığınız gerçekleri savunmanın, fedakarlığın ve İkinci Dünya Savaşı sırasında bir bilim insanı olmanın sorumluluklarını, zorluklarını sinema severlere mükemmel bir dille anlatıyor. "A Beautiful Mind" ve "Good Will Hunting" gibi filmleri seven arkadaşlarımızın seveceğini düşündüğüm bir film... Umarım seyrederken sizlerde benim kadar duygulanır ve bitiminde de 'Neydi ya' diye düşünürsünüz. Şimdiden iyi seyirler...
Filmin Oyuncuları:




Alan Turing rolünde Benedict Cumberbatch








Joan Clarke rolünde Keira Knightley








Hugh Alexander rolünde Matthew Goode








Stewart Menzies rolünde Mark Strong







Dedektif Nock rolünde Rory Kinnear





Filmin Fragmanı: 
                                 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder