10 Eylül 2016 Cumartesi

Arada Bir Çocuk Olmak Lazım- Edward Tulane ve Mucizevi Yolculuk / Kate Dicamillo

Edward Tulane ve Mucizevi Yolculuk

Kitabın Yazarı: Kate DiCamillo
Kitabın Kapağı:
Kitabın Yayınevi: Mızıka- KRP  Yayıncılık Markası
Kitabın Orijinal Adı: The  Miraculous Journey of Edward Tulane
Kitabın Sayfa Sayısı: 204 sayfa
Kitabın Fiyatı: 11 tl
Kitabın Basım Yılı: Nisan, 2014
Kitabın Arka Kapağı: Evvel zaman içinde, Mısır Caddesi'nin üzerindeki bir evde, neredeyse tamamen porselenden yapılmış bir tavşan yaşardı. Bu tavşan, kendisiyle gurur duyardı. Üstelik Abilene adlı bir kıza aitti ve bu küçük kız, tavşanına büyük bir özenle bakıyor, onu çok seviyordu.
Sonra bir gün, tavşan kayboldu...
Ödüllü yazar Kate DiCamillo'dan New York Times'ın en çok satanlar listesine giren bir klasik.
Kitap Hakkında Yorumum: Arada bir gerçekten de çocuk olmak ve belki içimizde bir yerlerde bu "çokculuğumuzdan*" bir şeyler saklı tutmak lazım. Bu kitapta gerekli olan dersleri alabilmemiz için bir rehber niteliğinde.
     Peki ben bu kitaba nasıl ulaştım? Hemen, anlatayım... Eminim ki Kore aşığı olan bir çoğunuz Kim Soo-hyun ve Jun Ji-hyun'un, reyting rekorları kıran "My Love From The Star" adlı dizisini biliyorsunuzdur. Orada bir kitap vardı ki, yayınlandığı zamanlarda pek de ilgi görmese de, dizide adı geçtikten sonra "soompi" adlı internet sayfasının yaptığı habere göre 30.000'den fazla sattı.


     Açıkçası, benim bu kitabı almamın sebebi de aynı diziden kaynaklı. Evde herkes bu tatlı kitabı, kendi kütüphanesine katmak istedi. Sonuçta evde tam üç tane aynı kitaptan mevcut.
     Şimdi de sizlere biraz kitabın konusundan bahsedeyim... Edward Tulane, bir çok insanın sahip olduğundan daha iyi bir gardıroba, daha iyi bir eve, daha iyi bir bakıma sahip, büyükannesi tarafından torunu Abilene'e hediye olarak verilmiş, neredeyse porselen bir tavşandır. Ama bir gün ailecek yapılan bir gemi seyahati sırasında denize düşer ve eve dönüş yoluyla ilgili mucizevi hikaye buradan başlar.Tavşanın geri dönüp dönmeyeceği ise; meraklıları için kitabın devamında sizleri bekliyor...


     Kitabı gerçekten isteyerek aldım ama okumaya başlarken tereddüt ettim. Çünkü bazen insanda olur ya, çok istediğiniz bir şeyi aldığınızda hayal ettiğiniz gibi olmaz ve üzülürsünüz, işte o duyguyu yaşamaktan korktuğum için tereddüt ettim. Bu yüzden evde benden önce okuyan herkesi "Nasıldı, güzel miydi?" gibi sorularla sık boğaz ettim. Olumlu cevaplarla da karşılaşınca da, 'Bismillah' deyip kitabı araladım. Kesinlikle çok güzel bir kitaptı, zaten bir çırpıda okuyup bitireceğiniz kısa ama aynı zamanda da akıcı bir hikayeydi. Belki biraz kitap ile ilgili ipucu olacak- bu uyarıyı dikkate alarak bu cümleyi bitirin- ama bir yerinde ağladım, ruh halimde müsaitti zaten...:) 
     Sonuç olarak, basit ama bir o kadar farklı ve etkileyici, tadımlık bir hikaye arıyorsanız bu kitap tam size göre... Bu kitabı okuduktan sonra 'yeşilcam' filminden duyduğumuz şarkının şu dizeleri geldi aklıma; "Hayat sevince güzel, sevince tatlı günler...". Şimdiden kitabı okuyacak olanlara iyi okumalar diliyorum. Sizlerde kitabı okuduysanız ve okuyacaksanız lütfen aşağıda ki yorum kısmına düşüncelerinizi yazmaktan çekinmeyin...:D
*Alice Harikalar Diyarında adlı filmden alıntıdır.  Çocuksu düşünceyi, saflığı, hayal gücünü anlatmak için kullanılır...
Kitaba Puanım: 7 / 10


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder