17 Ocak 2015 Cumartesi

Terk Edildim / Matt Dunn


Terk Edildim (Eski Erkek Arkadaşın Günlüğü)

Kitabın Yazarı: Matt Dunn
Kitabın Kapağı: 



Kitabın Arka Kapağı: Sorun bende değil sende!
    
     Bomboş bir ev...
     Gardıroptaki boş askılar...
     Kısa bir veda mektubu...

     On yıllık kız arkadaşı Jane arkasında sadece bir mektup bırakıp Edward'ı terk etti. Pılısını pırtısını toplayıp olabilecek en uzak yere, Tibet'e gitti. Ona yazdığı mektupta "Sen kendini bıraktın, ben de seni bırakıyorum" diyordu. Edward'ın önünde zorlu bir süreç var şimdi.
     Üç ay sonra geri döndüğünde onu -eğer mümkünse- yeniden kazanmak için Bay Doğru'ya dönüşmesi gerekiyor. Spordan diyete, cilt bakımından son moda trendi giysilere her şeye razı, her şeyi yapmaya da... Yeter ki Jane'nin karşı koyamayacağı bir erkeğe dönüşebilsin. Yeter ki kaybettiği aşkı yeniden kazanabilsin. 
     Terk Edildim - Eski Erkek Arkadaş Günlüğü, okurken kahkahalarınıza engel olamayacağınız bir kitap. 
     Bu kez kırılan kalp bir erkeğinki. Ve kahramanımız kırık kalbini iyileştirmek için kendini baştan yaratmak zorunda...
Kitap Hakkında Yorumum: Merhaba, arkadaşlar! Yeni bir kitap yorumuyla karşınızdayım. Kitabın kapağından başlayacak olursam, sanırım bu konuda söyleyebileceğim fazla bir şey yok gibi. Sadece konusunun ve kitabın enerjisinin beni çektiğini söyleyebilirim.
     Kitabın konusuna gelirsek, eğer moraliniz bozuk, gülmek istiyorsanız ve değerlendirmek istediğiniz boş vaktiniz varsa okuyun derim. Sonunu merak ettiğim için gecenin bir vakti okumaya devam ettiğim bu kitap,umarım sizleri de hayal kırıklığına uğratmaz. Kitabın baş kahramanı Edward, bir gün eve geldiğinde eşyaların çoğunun kaybolduğunu fark eder. İlk başta hırsız girdiğini zannetsede, hiç bir hırsızın "Sorun bende değil, sende... Ayrılalım." yazan bir not bırakmayacağını anlar. 10 yıllık sevgilisi Jane ondan ayrılmıştır. En iyi arkadaşıyla birlikte oturup nerde hata yaptığını bulmaya çalışırken eksilerin artılardan fazla olduğunu fark eder. Kendini baştan yaratmaya karar veren Edward, üç ay içinde-Jane'nin geri dönüşüne kadar- mükemmel bir erkeğe dönüşecektir. 
     Kitap hakkındaki düşünceme gelirsek okuduğum en tatlı kitaplardan biriydi diyebilirim. İlk başlarda daha ne kadar böyle devam edecek diye düşünsem de işleniş tarzından dolayı okumaya devam ediyorsunuz. Özellikle sonlara doğru yazar kendini aşmış. Kahkaha atmamak için kendimi zor tuttum. Kendinizde değiştirmek istediğiniz bir şeyler varsa Edward'ın hikâyesini okuyup güç alabilirsiniz.
     Sonuç olarak okurken kahkahalarınıza engel olamayacağınız bir azmin, dostluğun ve sevginin hikâyesi. Bir yanlışın sizi gerçeklerinize ulaştırmasının güzel bir örneği... Keyifle okumanızı dilerim...
                 Kitaba Puanım: 8.7 / 10 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder