4 Mart 2015 Çarşamba

Benimle Kal / Lisa Kleypas


Hathaway Serisi Birinci Kitap

Benimle Kal

Kitabın Yazarı: Lisa Kleypas
Kitabın Kapağı:

Kitabın Yayınevi: Epsilon Yayınevi
Kitabın Sayfa Sayısı: 343 sayfa
Kitabın Fiyatı: 20 TL
Kitabın Yayın Yılı: Aralık, 2011
Kitabın Arka Kapağı: Kapı savrularak açıldı. Amelia gölgelerin değiştiğini, odanın içinde birinin varlığını hissetti. Korkuyla döndüğünde Cam Rohan'ın kapıda durduğunu gördü. Kalbi müthiş bir güçle atmaya başladı. Rohan bir rüyadan fırlamış gizemli bir hayalet gibiydi.
     Yavaşça kıza yaklaştı. O yaklaştıkça Amelia etrafındaki her şeyin yerinden söküldüğünü, uzaklaştığını, onu her tehlikeye açık ve savunmasız bıraktığını hissediyordu.
     Uzun bir sessizlikten sonra Cam nihayet konuştu. "Romanlar seni çağıran yoldan gitmeni, hiç arkana bakmamanı söyler. Çünkü seni ne gibi maceralrın beklediğini bilemezsin."
     Hiç beklenmeyen bir miras ailesini sosyetede bir üst seviyeye taşıdığında, Amelia Hathaway, genç kız kardeşlerine ve dik başlı erkek kardeşine göz kulak olmanın, bu mirasın getirdiği karmaşayla ilgilenmekten çok daha kolay olduğunun farkına varır. Bütün bunların yanı sıra onu uğraştıran başka bir sorun daha vardır: uzun boylu, esmer ve tehlikeli bir şekilde yakışıklı olan Cam Rohan'a karşı hissettiği çekim.
     Çoğu erkeğin ancak hayal etmekle sınırlı kalabileceği kadar varlıklı olan Cam, toplumun kısıtlamalarından sıkılmıştır ve uygarlaşmamış Çingene köklerine dönmeyi arzu etmektedir. Güzel Amelia ona yardım teklif ettiğinde, Cam öncelikle sadece arkadaş olmak niyetindedir fakat bu niyetlerin ikisini de kör eden tutku tarafından yıkılması uzun sürmez. Fakat gelenekleri katiyetle reddeden bir adam tüm zamanların en gelenekselleşmiş düzenine, evliliğe de hayır diyebilecek midir?
     New York Times gazetesinin en çok satan kitaplar listesinin gözde yazarlarından Lisa Kleypas, geleneklere kafa tutan iki aşığın büyüleyici ve baştan çıkarıcı hikayesiyle ayaklarınızı yerden kesecek.

Kitap Hakkında Yorumum: Yeni bir gün, yeni bir kitap yorumu... Gerçekten okuduğum son kitaplarda - ki henüz burada paylaşmadıklarım da var- akıcı: bir nefes, bilemediniz iki nefeste okumama neden olacak kadar akıcı bir kitap, pek okumadığımı fark ettim. Bunun nedeni belki benim seçimlerim, belki çevirmenlerin hatası, belki de yazarların üslupları... Nasıl olursa olsun sizi kendi içine çeken bir kitap bulmak, bu aralar iyice zorlaştı. Bugünlerden birinde bir küçük kitap uçtu, uçtu, avuçlarıma kondu. İşte bu minik kuş, Benimle Kal...
     Kitabın kapağı ile ilgili söyleyebileceğim bir şey yok. Zaten beni çeken kitabın kapağı değil, konusuydu. Biliyorum, bunu çok söylüyorum ama sonuçta gerçek bu... Ama kitabı okuduğumda arka kapakta yazanla pek de alakalı olmadığını fark ettim. Genel olarak karakterler iyi yansıtılsa da konuyla ilgili ufak bir pürüz var: Ortada birbirine yardımcı olan bir Çingene'yle bir sosyete güzeli yok. Daha doğrusu birbirine yardımcı olmaya dayalı bir anlaşma yok.
     Romanımız Amelia Hathaway'in abisi Lord Ramsey'i -yani Leo'yu- sokaklardan toplamak için, gece vakti bir hanımefendiye yakışmayacak yerleri gezmesiyle başlıyor. Bu gezdiği yerler arasında seçkin kişilere hizmet eden bir kumarhane de var. Bu kumarhanenin çalışanlarından biri ise Cam Rohan. Kendisi yakışıklı, zeki ve bir çingene özelliklerini bir arada bulunduran "şanslı" lanetine sahip olduğu için girdiği her işte başarı elde ederek insanlara kendini kabul ettirmiş birisidir. Hayatın gadjo -yani sosyetede-  olarak geçirmek istemeyen Cam, bir gün ait olduğu yere, çingene kökenlerine geri dönmeyi amaçlamaktadır. Ama tüm bu düşünceleri Amelia ile karşılaşınca değişir. Birbirlerinden etkilenen ikili tekrar karşılaşmayacaklarına ne kadar emin olsalar da kaderin onlar için farklı planları vardır. Ailenin en büyük kızı olarak evde kalmış kabul edilen ve her şeyini ailenin sorunlarını çözmek için adayan Amelia ile yarı irlandalı yarı çingene Cam Rohan arasında ki çekim tüm engellere rağmen devam edebilecek mi? 


     Kitabı, romantik ve tarihi kitapları sevenlere kesinlikle tavsiye ederim. Lisa Kleypas'ın okuduğum ilk kitabı olan ve - şükürler olsun ki daha bir sürü kitabı var- anlatımıyla bir çırpıda bitirebileceğiniz "Benimle Kal"ın sizlerin de hoşunuza gideceğini düşündüğüm bir kitap. Şu ana kadar bu tarz kitapları hep Judith McNaught ile karşılaştıran yorumcunuz, Lisa Kleypas'ın "Benimle Kal"ın da böyle bir şey yapmadı, hatta yapmak aklına bile gelmedi. Olayın ilerleyişi olsun, çevirisi olsun hepsi çok güzeldi. Kafasını dinlemek isteyen ve romantizmden büyük bir ısırık almak isteyen kişilere sesleniyorum: Bu kitap tam sizlere göre! Şimdiden iyi okumalar ve bize böyle bir kitap sunduğu için Lisa Kleypas'a bol teşekkürler... 
                                       Kitaba Puanım: 7 /10  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder