2 Şubat 2015 Pazartesi

Yıldızlararası / Film Yorumu



Yıldızlararası

Orijinal Adı: Interstellar 
Filmin Afişi:


Filmin Yönetmeni: Christopher Nolan
Filmin Senaristleri: Jonathan Nolan
                              Christopher Nolan
Filmin Yapımcıları: Emma Thomas
                                   Christopher Nolan
                                   Lynda Obst
Filmin Dağıtıcısı: Paramount Pictures ve Warner Bros. Pictures
Filmin Müziğinin Bestecisi: Hans Zimmer
Filmin İmdb Puanı: 8.8 / 10
Filmin Süresi: 169 Dakika
Filmin Türü: Bilim Kurgu, Dram

Filmin Konusu: Sinemasına gittiğim ve favori filmlerim arasında en yükseklere kadar çıkan bu filmi sizlerle de paylaşmak istedim. Bu yorum aynı zamanda blogumda ki ilk film yorumu. 
     Heyecanın, sevginin ve fedakarlığın her türlüsüne rastladığımız bu yapım, film severlere aynı zamanda büyük bir görsel şölen sunarak izleyiciyi kendine çekiyor. Alternatif bir dünyada geçen serüvenimiz, oyuncuların mükemmel performanslarıyla bizi hayal gücümüzün kıyılarında güzel bir gezintiye çıkarıyor.
    İnsanların artık üniversite mezunu değil, iyi bir çiftçi olup almadığına bakıldığı bu dünyada farklı olaylar meydana gelmekte ve insanlar gitgide açlığa ve hastalığa yakalanmaktadır. Tüm bu olanların arasında çocuklarının daha iyi bir hayat sürmesi için kendini çiftçiliğe adayan ve eski bir bilim insanı olan Cooper'la ( Matthew McConaughey) tanışıyoruz. İki çocuğunun da üniversiteye gidip kendi hayatlarını kurmasını istese de dünya henüz buna izin vermemektedir. Oğlu Tom çiftçi olmayı istese de, kızı Murph her şeyi merak etmesiyle, üstün zekasıyla ve öğrenmeye karşı isteğiyle tıpkı kendisine benzemektedir. Bu benzerlikten dolayı ikili arasında eşsiz bir baba-kız ilişkisi oluşmuştur. Kızının kendisi gibi meraklı olmasından hoşlanan Cooper, onun her sorusunu ciddiyetle cevaplamakta ve cevaplara nasıl ulaşacağına dair yönlendirmektedir. 



     Kızının odasında keşfettikleri 'hayalet'le başlayan merakları bir gün baba ve kızı eski bir NASA üssüne getirdiğinde, bilim insanı iken tanışmış olduğu Profesör Brand'le karşılaşır. Cooper'dan bir ekiple uzay da keşfe çıkmasını ve olası yaşam yerlerini belirlemesini isteyen Profesör, Dünya'nın artık yaşlandığını ve gitgide çöktüğünü söyler. Çocuklarının geleceği için bu zorlu göreve çıkmayı kabul eden Cooper, kızı Murph'ün gitmemesine dair tüm ısrarlarına rağmen yolculuğa çıkar. Cooper, Profösörün kızı Brand ( Anne Hathaway), iki takım arkadaşları ve iki akıllı yardımcıyla, insanlığı kurtarmak için artık zamanla ve kendileriyle savaşmak zorundadırlar. Yolculuk sırasında yaşanan zorluklar, bir baba ve kızının birbirlerine olan sevgisi, yalnızlık ve özlem gibi duyguların yoğunluğuyla harmanlanan film kesinlikle izlenmeye değer.


     Filmi izlerken ve izledikten sonra aklınızda cevaplanmamış sorular kalmayacak. Sonunu izledikten sonra 'Bu kadar mı? Tekrar izleyelim.' diye düşünürken bulacaksınız kendinizi. Tıpkı güzel bir mekana gittiğiniz de yediğiniz o tatlı gibi, damağınız da hep kalacak olan o lezzet gibi... Tekrar tekrar o mekana gidip o tatlıyı yemek isteyeceksiniz. İşte bu film de o tatlı gibi zihninizin bir köşesinde güzel bir yer edinecek. İyi izlemeler...  


Filmin Oyuncuları:

Matthew McCanaughey


Anne Hathaway

Jessica Chastain

                                                                             

Michael Caine

                                           

Mackenzie Foy

Filmin Fragmanı: 
                           




                                                                       

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder