22 Ağustos 2016 Pazartesi

Mükemmel Bir Kitap - Mucize / R. J. Palacio


Mucize

Kitabın Yazarı: R. J. Palacio
Kitabın Kapağı: 



Kitabın Yayınevi: Pegasus
Kitabın Orijinal Adı: Wonder
Kitabın Sayfa Sayısı: 336 sayfa
Kitabın Fiyatı: 32,50 tl
Kitabın Basım Yılı: Kasım, 2015
Kitabın İç Kapağı: August (Auggie) Pullman yüzünde fiziksel bir bozuklukla doğduğu için, normal bir okula gidemiyordu...şimdiye kadar. Yakında Beecher Ortaokulu'nda beşinci sınıfa başlayacak ve ömrünüzde bir kere bile "yeni çocuk" olduysanız, bunun ne kadar zorlu olduğunu tahmin edebilirsiniz. Dondurma yemek ve Xbox'ında oyun oynamak gibi sıradan şeyleri seven Auggie aslında sadece sıradışı yüzü olan, sıradan bir çocuk. Peki, yeni sınıf arkadaşlarını, görünüşünün ardında kendisininde onlar gibi olduğuna ikna edebilecek mi?
"Mucize, sevgi, hüzün ve insan yaşamının değeri hakkında çok güzel bir hikaye. Okuduktan sonra daha iyi bir insan olmayı istememek mümkün değil."
Patricia Reilly Giff, Newbery ödüllü yazar

Kitabın Arka Kapağı:
                 Bir kitabı kapağına çocuğu yüzüne bakarak değerlendirmeyin.
     "Mucize aslında... tam bir mucize. Kendinize bir iyilik yapın ve bu kitabı okuyun; hayatınızı iyileştirecek."
Nicholas Sparks, New York Times çoksatan yazarı
"Cesaret ve gerçeklerle dolu Mucize, etrafımızı saran güzellikleri fark etmeyi anlatıyor. Auggie Pullman'a aşık olmamak imkansız."
Rebecca Stead, Newbery ödüllü yazar
"İlk kitaplar nadiren bu kadar etkileyicidir; okurların gözünü ve yüreğini açma gücüne sahip, nadide bir hikaye."
Publishers Weekly
"Mucize, kocaman yürekli bir kitap... hepimizin nasıl kırılgan, kusurlu ve mükemmel güzellikte varlıklar olduğumuzu gösteriyor."
Julia Alvarez
"Unutulmaz bir nezaket, cesaret ve mucizenin hikayesi."
Kirkus Reviews
Kitap Hakkında Yorumum: Öncelikle herkese merhaba arkadaşlar! Baya baya baya bir süredir blogumla ilgilenemiyordum. Malumunuz okul döneminde ilgilenmek zaten zorken bir de üstüne yaz stajım vardı. Aklımın ve kalbimin hep bir köşesinde olan bloguma böyle muhteşem bir kitapla dönmek nasipmiş. Eee, ne derler bilirsiniz; geç olsun da güç olmasın:)
    Kitap ile ilgili düşüncelerime dönecek olursak; yukarıda dediğim gibi kesinlikle muhteşem bir kitaptı. Ama tabi ki değerlendirmem sadece bu kadar değil. Bu kitabı almayı gördüğüm ilk andan beri istedim. Her zaman dediğim gibi bir kitabın beni çekip çekmemesi gerçekten çok önemli ve bu kitapta beni fazlasıyla çekti. Kapağına ilk bakışta sizlere çocuk kitabı izlenimi verebilir. Ama sizlere kesinlikle öyle olmadığı yönünde teminat verebilirim. Bu kitap hepimizin ders çıkaracağını düşündüğüm bir hikayeyi içinde barındırıyor...



    Auggie Pullman, kesinlikle çok komik, çok zeki, çalışkan, "Yıldız Savaşları" hayranı, "Papatya" adında mükemmel bir köpeğin sahibi...farklı hiç bir yanı yok; sıradışı bir yüz dışında...Auggie dört milyonda bir görülen bir hastalıkla dünyaya gelmiş, bu yüzden de küçüklüğünden beri bir çok operasyon geçiriyor ve ilaç kullanıyor.Ama ailesinin ilgisi sayesinde Auggie bunların üzerinden başarı ile gelebilmiş. Şimdi ise yeni bir sınav ile karşı karşıya: Okul...
     Auggie'nin bu zorluklarla başlayan hayatında tek zorluk ameliyatlar ya da kullandığı ilaçlar değildi...onu en çok zorlayan çevresindeki insanların bakışlarıydı. Hayatında hiç okula gitmemiş biri olarak, kendi yaşıtları ile dolu bir yerdeki bakışlar ise korkunun kendisiyle yüz yüze gelmek demekti. 
     Yeni okul müdürü Bay Toto'nun ve tanıştığı Julian, Jack ve Charlette'ın sayesinde okula başlamaya karar veren Auggie; okulunda kendini kabul ettirebilmek için mücadelesine başlayacaktır... Bir yandan okulundaki zorluklarla uğraşırken bir yandan da yeni arkadaşları ile "dostluk"larını korumak için mücadele edeceklerdir. Ve sonunda kazanan... devamı kitapta:)
     Eğer bu kitap sizlerin biraz bile olsa ilgisini çektiyse, koşarak bir kitapçıya gitmenizi ve hemen satın alıp okumaya başlamanızı tavsiye ediyorum. Çünkü bu kitap 7'den 70'e herkesin okuması gerektiğini düşündüğüm bir hikayeyi içinde barındırıyor. Sonuçta öğrenmenin yaşı yoktur ve okuyanlar eminim ki "daha iyi bir insan olmayı" şiddetle arzulayacak. Bilmiyorum, belki de yeni bitirmiş olduğum için abartıyorumdur ama inanın ne kadar abartırsam abartayım, bu kitabın güzel olduğu gerçeğini değiştirmeyecek. Özellikle seri kitaplardan sıkılanlar rahatlıkla okuyabilirler. Akıcı bir anlatıma sahip olmasının yanı sıra, bir çok karakterin gözünden de olaylara yer vermesi size herkesi bir bütün olarak değerlendirmeniz açısından çok yardımcı oluyor. Demem o ki; verdiğiniz her bir kuruşa değecek, mükemmel bir kitap. Gönül rahatlığıyla okuyabilirsiniz. Lütfen sizlerde kitap ile ilgili düşüncelerinizi aşağıdaki yorum kısmında paylaşmaktan çekinmeyin. Ücretsizdir:) Şimdiden iyi okumalar...
Kitaba Puanım: 10 / 10 :)
     

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder